IO/TKI Therapy Management
Nieuwe e-Learning IO/TKI therapy management bij thoracale maligniteiten, EC en RCC.
In onze nieuwe, geaccrediteerde e-learning delen we ervaringen over (aankomende) IO/TKI combinatietherapieën bij verschillende indicaties voor thoracale maligniteiten, endometriumcarcinoom (EC) en niercelcarcinoom (RCC). Naast snel toepasbare kennis voor het opzetten van nieuwe behandeltrajecten, gaat de e-learning in op mogelijke bijwerkingen en hoe deze goed gemanaged kunnen worden.
Dr. Sofie Wilgenhof gaat in gesprek met Dr. Britt Suelmann, Dr. Sjaak Burgers en Prof. Dr. Christof Vulsteke en bespreekt de verschillende aandachtspunten van therapiemanagement. De gesprekken worden afgewisseld met presentaties voor en door de experts. Aan bod komen onder meer: doseringen per ziektebeeld, diagnostiek van bijwerkingen en de indicaties voor specifieke dosisaanpassingen. Tot slot wordt het belang van multidisciplinaire samenwerking besproken.
Leerdoelen:
- Preventie (van escalatie) van bijwerkingen bij patiënten die behandeld worden met IO/TKI combinatiebehandelingen is essentieel voor de effectiviteit van deze behandeling en het welzijn van de patiënt.
- Kennis van de werking van de verschillende medicijnen van een IO/TKI combinatie therapie is nodig om eventueel optredende bijwerkingen vroegtijdig te kunnen diagnosticeren en op de juiste manier te behandelen.
- Verbeteren van de communicatie binnen het multidisciplinaire behandelteam en met de patiënt om zo de effectiviteit en eventuele bijwerkingen van een IO/TKI combinatietherapie optimaal te managen.
Modules
MoA van IO + TKIs en de werking van de combinatie bij patiënten met thoracale maligniteiten |
Dr. Sjaak Burgers |
Gebruik van IO + TKIs in EC, gevolgd door een fictieve casus |
Prof. Dr. Christof Vulsteke |
Gebruik van IO + TKIs in RCC, gevolgd door een fictieve casus |
Dr. Britt Suelmann |
Accreditatie
Accreditatie is door ABAN (cluster 2) voor 1,5 punt en door VSR en V&VN voor 2 punten toegekend.
Deze e-learning bestaat uit een opname van de live webinar IO/TKI Therapy Management van afgelopen 12 oktober 2023.
NL-RCC-00030 | September 2024
Ontmoet de sprekers
Sofie Wilgenhof
internist-oncoloog AVL AmsterdamSofie Wilgenhof is de moderator van deze e-learning.
Sofie is internist-oncoloog in het AVL te Amsterdam. Ze behandelt met name patienten met melanoom en nierkanker.
Britt Suelmann
internist-oncoloog UMC UtrechtBritt Suelmann is internist-oncoloog met een speciale expertise voor urogenitale oncologie (in het bijzonder nier-en blaaskanker) en borstkanker in de zwangerschap.
Sjaak Burgers
Longarts AVL Longkankercentrum & Thorax AmsterdamSjaak Burgers is sinds 2002 longarts in het Antoni van Leeuwenhoek. Daarvoor werkte hij jaren in het Daniël den Hoed ziekenhuis in Rotterdam. In die tijd heeft hij dankzij een beurs van het Koningin Wilhelmina Fonds 2 jaar in veel buitenlandse kankercentra kunnen kijken en werken.
Christof Vulsteke
medisch oncoloog AZ Maria Middelares Gent, BelgiëProf. Dr. Christof Vulsteke studeerde af als arts aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2007. Hij startte aansluitend zijn specialisatie opleiding inwendige ziekten en subspecialiseerde zich in 2010 verder in de medische oncologie in UZ Gasthuisberg Leuven. Hij behaalde de hoogste academische titel (PhD) aan de Antwerp Doctoral School (Universiteit Antwerpen) met het proefschrift getiteld ‘the impact of genetic variability on chemotherapy induced toxicity and outcome in early breast cancer patients’. Christof Vulsteke was hoofdonderzoeker van meer dan 70 internationale studies en publiceerde meer dan 90 artikels in internationale tijdschriften (waaronder de New England Journal of Medicine, The Lancet Oncology, The Journal of Clinical Oncology en Annals of Oncology). Hij ontwikkelde een bijzondere nationale en internationale expertise in de behandeling van urogenitale en gynaecologische tumoren.
Prof. dr. Christof Vulsteke is coördinator van het Geïntegreerd Kankercentrum Gent (IKG) en hoofd van de klinische studiedienst medische oncologie. Hij is verbonden als gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen (centrum voor oncologisch onderzoek).