Nascholing

Online nascholing

Online nascholing - Anesthesie Chirurgie

Beschrijving

Deze nascholing, bestemd voor zowel anesthesiologen als chirurgen, bestaat uit twee modules:

Module 1 - Anesthesie in bariatrische chirurgie

Vanwege de stijgende incidentie van morbide obesitas is er een toenemende stroom van patiënten die in aanmerking komen voor bariatrische chirurgie. Verschillende sprekers waaronder key opinion leaders en onderzoekers op het gebied van zowel anesthesie als chirurgie, zullen in gaan op verschillende onderwerpen over dit thema.

  • Dokter Janssen, bariatrisch chirurg in het Rijnstate Arnhem, laat epidemiologische cijfers zien van de bariatrie in Nederland. Hij gaat dieper in op het efficiënt samenwerken tussen de anesthesie en chirurgie en de effecten daarvan op de patiëntenzorg.
  • Professor De Vries is KNO arts in onder andere het OLVG locatie West in Amsterdam. Hij vertelt over zijn onderzoeken naar de rol van slaapapneu in de bariatrische populatie.
  • Dokter Martini, anesthesioloog in het LUMC, vertelt over zijn onderzoeken naar perioperatieve condities en het effect van neuromusculaire blok op de chirurgische condities.
  • Professor Mulier, afdelingshoofd anesthesie in Brugge, gaat in op de bariatrische anesthesie en chirurgie met focus op fast track en enhanced recovery after surgery.
  • Anesthesioloog Van Aggelen uit het SFG in Rotterdam presenteert zijn jarenlange ervaringen op het gebied van bariatrische chirurgie en deelt deze kennis graag met u.

Module 2 - Spierverslapping, monitoring en antagoneren– meten is weten, gissen is missen

Deze module wordt verzorgd door dokter Christiaan Keijzer-Broeders, anesthesioloog in het Radboud UMC in Nijmegen.

In het eerste uur worden de basics rondom spierverslapping en monitoring besproken, waarbij dieper wordt ingegaan op de juiste doseringen. Centrale vragen in dit eerste deel van de module zijn ‘hoe meten we spierverslapping in de klinische praktijk’ en ‘wat zijn de optimale condities’.

Het tweede deel staat in het teken van neuromusculaire monitoring en antagoneren. Een van de vragen die worden behandeld is waarom monitoring zo belangrijk is, met name gezien de incidentie van restverslapping en de veiligheid voor de patiënt.

Accreditatie: Een herhaalaanvraag bij de accreditatie commissie is in aanvraag. Onderstaande accreditatie punten zijn op dit moment niet geldig.

Anesthesiologie (NVA): 4 punten
Chirurgie (NVvH): 2 punten

De punten worden bijgeschreven in GAIA zodra u de e-learning met succes heeft afgerond.

Specialisme

Anesthesiologie en Chirurgie

Accreditatie

2,0 - 4,0 punten

Registreer u hier

Deze online nascholing is geopend. Om accreditatie toegekend te krijgen, dient alle geaccrediteerde inhoud gevolgd te worden.

Voor deze online nascholing is een BIG nummer verplicht.

Registreer voor deze online nascholing