Help

MSD Academy - Veel gestelde vragen

 • Na registratie kan ik niet meteen inloggen, wat moet ik doen?

  Uw account moet eerst worden gevalideerd, u ontvangt van ons een e-mail zodra de validatie is gedaan.

 • Na registratie krijg ik geen e-mail van MSD om mijn e-mailadres te bevestigen, wat moet ik doen?

  Het kan zijn dat uw e-mailadres onjuist in het systeem staat, neem per telefoon of e-mail contact met ons op.

 • Het systeem geeft aan dat mijn e-mailadres al geregistreerd is, wat moet ik doen?

  Controleer in ieder geval of u een persoonlijk e-mail account heeft gebruikt en niet het e-mailadres van uw praktijk. Heeft u inderdaad een persoonlijk account gebruikt, dan heeft u al een account op een van de websites van MSD. Als u het wachtwoord niet meer weet kunt u via "wachtwoord vergeten" een nieuw wachtwoord aanmaken.

 • Ik heb mij online aangemeld. Ben ik nu zeker van een plaats?

  Onder voorbehoud van annulering van de bijeenkomst, bent u verzekerd van een plaats. Echter alleen wanneer u een bevestigingsemail heeft ontvangen.

 • Ik kreeg een foutmelding, hoe weet ik of ik sta ingeschreven?

  U kunt bij uw account nakijken of uw aanmelding goed is verwerkt. Bij twijfel kunt u een e-mail sturen naar info@msdacademy.nl . U krijgt dan persoonlijk antwoord.

 • Hoe kan ik mij afmelden?

  U kunt zich afmelden op de website of door een e-mail te sturen naar info@msdacademy.nl of te bellen naar het gratis nummer 0800 - 022 7 222. Het is mogelijk dat er - bij niet tijdig annuleren - kosten in rekening worden gebracht. Hierover vindt u online meer informatie bij de betreffende bijeenkomst.

 • Ik sta op de reservelijst, wanneer weet ik of ik toch mag komen?

  U ontvangt bericht van MSD Academy zodra er een plaats voor u beschikbaar is gekomen. Afhankelijk van eventuele afmeldingen, kan dat tot 3 dagen voor de nascholing nog het geval zijn.

 • Ik wil graag inhoudelijk informatie over de nascholing.

  Indien u na het lezen van de uitnodiging, die u als download bij de cursus kunt vinden, nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via info@msdacademy.nl . Zij verwijzen u door naar de juiste contactpersoon, die u van inhoudelijke informatie kan voorzien.

 • Wat zijn de kosten van een nascholing?

  U vindt de kosten van de eigen bijdrage in de informatie over de specifieke nascholing.

 • Wat zijn de kosten bij afmelding?

  Indien u annuleert tot 2 weken voor de datum krijgt u uw inschrijvingskosten terug. Indien u binnen 2 weken voor de datum annuleert krijgt u geen kosten meer terug.

 • Wanneer worden mijn accreditatiepunten bijgeschreven in GAIA?

  Wij streven er naar uw punten binnen 3 weken na de nascholing in GAIA te registreren.

 • Ik heb een nascholing gevolgd maar mijn presentie is niet aanwezig in mijn GAIA dossier.

  Indien de nascholing langer dan 4 weken geleden is geweest, verzoeken wij u contact op te nemen via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 7 222 of via info@msdacademy.nl .

 • Hoe voldoe ik de eigen bijdrage voor een nascholing?

  Bij inschrijving van een nascholing dient u gelijk via IDEAL de eigen bijdrage te betalen.

 • Ik wil alleen de helft van de nascholing bijwonen. Hoeveel eigen bijdrage betaal ik dan?

  Deze eigen bijdrage is een vast bedrag. Indien een deelnemer later komt of eerder weg moet is dat niet verrekenbaar met de eigen bijdrage.

 • Ik wil graag samen met een collega een kamer delen. Welke invloed heeft dit op de eigen bijdrage?

  Dit heeft geen invloed op de eigen bijdrage. De eigen bijdrage is een vast bedrag per deelnemer en is voor het wetenschappelijk programma.

 • Hoe lang bewaren jullie mijn gegevens?

  Ten behoeve van de financiële afwikkeling en uw GAIA registratie wordt de informatie met betrekking tot uw deelname per nascholing 5 jaar bewaard.

 • Waar kan ik dieetwensen aangeven?

  Bij het inschrijven kunt u speciale dieetwensen opgeven. Indien u dit bij het inschrijven vergeten bent kunt u dit alsnog doorgeven via info@msdacademy.nl .

 • Ik wil graag samen met een collega een kamer delen. Hoe geef ik dat aan?

  Bij het inschrijven kunt u dit aangeven in het opmerkingenveld. Indien u dit bij het inschrijven niet gedaan heeft kunt u dit alsnog doorgeven door een e-mail te sturen naar info@msdacademy.nl .

 • Kan ik achteraf een certificaat ontvangen?

  Certificaten worden in principe niet meer uitgedeeld. De deelname wordt geregistreerd in GAIA. Indien een certificaat benodigd is omdat uw beroepsvereniging niet bij GAIA aangemeld is kunt u een e-mail sturen naar info@msdacademy.nl

 • Waarom werkt een mij toegezonden link naar een nascholing niet?

  Het is mogelijk dat een nascholing op een datum geen doorgang en op een andere datum plaatsvindt.

 • Waarom is een nascholing op een bepaalde locatie of datum in een brochure niet op msdacademy.nl beschikbaar?

  Het is mogelijk dat een nascholing een besloten karakter heeft of wegens een bepaalde reden geen doorgang heeft.

 • Bij een nascholing wordt de melding 'Accreditatie kon niet worden toegekend' getoond

  Deze nascholing wordt getoond als u een nascholing succesvol heeft afgerond, maar uw accreditatiepunten niet konden worden toegekend bij GAIA/PE-Online. De accreditatie richting GAIA/PE-Online wordt toegekend aan de hand van uw BIG nummer. Staat u ingeschreven in een andere vakbond dan KNPG-GAIA? U kunt ook een andere vakbond instellen voor het toekennen van uw accreditatiepunten. Klik daarvoor rechtsboven op de knop 'Account' (of log eerst in met uw account), vervolgens op 'Mijn Account' en ga dan naar het tabje 'Persoonsgegevens'. Onderaan kunt u uw accreditatie gegevens veranderen. Voor sommige vakbonden hebben wij een ander registratienummer dan het BIG nummer van u nodig. Welk registratienummer er precies van u wordt gevraagt kunt u zien bij het instellen van uw vakbond. Na het opslaan van uw accreditatie gegevens wordt er binnen 24u automatisch opnieuw een poging gedaan om uw accreditatiepunten met uw nieuwe gegevens toe te kennen. Indien dit niet is gelukt kunnen wij uw accreditatiepunten ook handmatig registreren bij uw vakgroep binnen GAIA/PE-Online. In dat geval ontvangen wij dan graag een mail (info@msdacademy.nl) met dit verzoek.

Heeft u hulp nodig?

Voor al uw vragen met betrekking tot de website of de afhandeling van uw inschrijving kunt u terecht op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur bij MSD Academy via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 7 222 of via info@msdacademy.nl

Voor vragen over onze geneesmiddelen of het melden van bijwerkingen kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0800 9999 000 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur) of per email via medicalinfo.nl@merck.com.